Партньор на Проватон
 ОБСЪЖДАТ РАЗШИРЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА

ОБСЪЖДАТ РАЗШИРЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА

Сподели в

Млади архитекти от Варна и представители на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите във Варна обсъждат създаването на пешеходен квартал във Варна. Според тях той трябва да се разшири извън историческото ядро на града – гръцката махала и квартал „Таляна“ и да обхване целия градски център. Какви са възможностите това да се случи дискутират по време на пешеходна обиколка, която ще продължи до обяд. Заедно със специалисти от София, които работят съвместно със столична община и датското студио „Геел“, те разглеждат пешеходното ядро, Морската градина, пристанището.

Проектът е на група Ре-аниматори, които организираха сцена „Кофраж“ миналата година пред Дома на архитекта във Варна. „Всичко е свързано с това да говорим повече и да разбираме смисъла на града, какви са неговите потребности и да им отговорим с конкретни предложения“, каза за Радио Варна архитект Явор Панев. През следващата година ще бъдат попитани хората от квартал „Таляна“ дали искат той да се направи само за пешеходци и професионалисти ще им обяснят ползите и минусите от това.

По реализацията за разширяване на пешеходната зона във Варна работят архитект Чавдара Николова, ръководител на проекта, Йова Димитрова, Максим Недков и Явор Панев.

източник: Радио Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *