Партньор на Проватон
 Новата генерация хора, които инвестират в спомени, а не във вещи

Новата генерация хора, които инвестират в спомени, а не във вещи

Сподели в

Те са позитивни, усмихнати и знаят как да живеят живота си. Те са новата генерация хора, които инвестират в спомени, а не във вещи. Ще ги познаете по това, че предпочитат да си купят един евтин самолетен билет и да прекарат уикенда в Рим, вместо да се отдадат на шопинг в мола. Защото знаят, че даже и да имаш най-скъпата рокля на света, тя няма да ти стои страхотно, ако си нещастна. И понеже много държат на щастието, гледат да инвестират всичко, което имат, в него.

“Какво значение има, че си със старите си пожълтели от пране кецове, ако се разхождаш с тях в полунощ в Париж?” Това ми казва Рона, която е само на 21, но вече има идея за какво ще похарчи следващата си заплата. Срещам я на летището в Хавана, след като се оказва, че и моят, и нейният полет за Европа закъсняват.

“Как така разбра толкова млада, че емоциите са по-ценни от вещите?”, чудя се как да я попитам и накрая изплювам камъчето. А тя дълго се смее и отвръща, че винаги го е знаела. Явно просто младите хора вече не държат на тези неща. “Ние сме нова порода. Колекционираме спомени. Не сме като вас.”

Тя поглежда към скъпата ми чанта и казва: “Ето, виж, вместо тази чанта можеше да идеш за седмица до Санторини.” Гледам я и не мога да си обясня какво пропускам. Знам само, че, гордо навършила 30, обожавам еднакво и шопинга, и пътуването. “Значи най-доброто от двата свята”, казва ми тя с усмивка и се нарежда на опашката за Лондон.

Аз имам почти 16 часа полет, за да помисля над думите ѝ. Кацаме за малко в Каракас, после в Истанбул и накрая София. Когато на следващата сутрин слагам скъпия си телефон в скъпата си чанта, и обувам горе-долу скъпите си обувки, вече съм напълно наясно, че съвсем скоро и аз ще стана от онази порода хора. Колекциониращите преживявания.

И не се чудете преди колко време беше това. Не беше отдавна. Обаче оттогава си ходя със старата чанта. И вече знам, че да инвестираш в щастие е най-ценното вложение. Мисля си за тази история, докато обикалям лимоновата градина на вилата, която сме наели с приятелки за септемврийските празници край Соренто.

Лодките за Капри минават на всеки час, старите майстори варят лимончело и те канят да го опиташ, докато минаваш по улицата, а в планинското Граняно малките работилници все още правят най-уникалната паста в региона на Наполи…
Дали чифт нови сандали може да ти донесе такава наслада за сетивата? Повярвайте ми – не. И ако има причина да ви разказвам тази история, то тя е за да ви дам кураж да пътувате. Защото вече това изобщо не е толкова скъпо. Има много варианти да го направите на изгодна цена. Просто трябва да знаете как.


И сега, ако ме видите със старата ми чанта, да не ми се смеете. Стара е, ама знае истории за щастието.
woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *