Партньор на Проватон
 4 начина, по които езикът на тялото саботира връзката

4 начина, по които езикът на тялото саботира връзката

Сподели в

Някога хората казвали ли са ви, че сте студени, отдръпнати и прекалено предпазливи, дори когато самите вие мислите, че се държите мило? Може да сте оставили лошо впечатление у околните не заради това, което казвате или правите, а заради езика на тялото ви. Той може да саботира лични и професионални връзки. Ето как проваляте връзката с партньора.
1. Скръстване на ръце
Ако често скръствате ръце, докато сте с партньора, това може да се интерпретира като сигнал, че сте по-затворени и не искате да изслушате това, което другите имат да кажат. Сигурно си мислите, че този жест не означава нищо и не вреди, но се приема по друг начин от околните, дори подсъзнателно. Сякаш има бариера между вас и партньора и не сте достатъчно открити към него.
2. Вдигната брадичка
По принцип това показва увереност, но ако прекалено често сте с вирната брадичка, дори когато отмаряте вкъщи или в парка, ще изглеждате надменни и сякаш унижавате другия. Гледате го отгоре, сякаш той е незначим, а вие сте перфектни. Това е като пренебрежение.
3. Сочене с пръст
Това е доста използван жест. И не става въпрос за соченето на някой непознат на улицата, например. А когато искате да докажете своя гледна точка и посочвате на човека до вас нещо. Например, нещо, написано в документ, вестник, списание, някой чат в телефона, публикация в социална мрежа и т.н. Това посочване се приема като груб и агресивен жест. Човекът до вас има чувството, че му четете конско, поучавате го и е като марионетка в ръцете ви.
4. Ровене в телефона
За всеки е ясно, че това е проява на неуважение. Едва ли ви е приятно, когато сте излезли с любимия и през повечето време той стои на телефона си и скролва из социалните мрежи или си пише шеги с някой друг. Това означава, че предпочита да обръща повече внимание на други хора и неща, дори когато е с вас, че не сте установили дълбока връзка и едва ли гледа сериозно на вас. Продължителното ровене из телефона, докато сте с половинката, ви показва като груби, невъзпитани, незаинтересовани и уврежда връзката.

/www.teenproblem.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *