Партньор на Проватон
 1600 певци идват във Варна на “Листопад на спомените”

1600 певци идват във Варна на “Листопад на спомените”

Сподели в

Песенният фестивал започва утре в Двореца на културата и спорта и в него ще участват 148 певчески колектива от цялата страна Тази година във фестивал Листопад на спомените”, който ще се проведе на 19, 20 и 21 октомври в зала „Конгресна” на Дворец на културата и спорта Варна, ще участват 148 колектива и 74 индивидуални изпълнители от цялата страна .

Край морето пристигат певци от  Ботевград, Благоевград, Белоградчик, Балчик, Бургас, Варна , Велико Търново, Габрово, Горна Оряховица, Добрич, Дряново, Кърджали, Крапец, Малко Търново, Никопол, Пловдив, Плевен, Русе , Разград, Сандански, Силистра, Свищов, Стара Загора, София,Търговище, Тутракан, Чирпан, Шабла, Шумен и др.

Гостуващи състави от гр. Болгород – Днестровски, и с. Заря, Одеска област от Украйна също ще представят своето творчество. Над 1600 изпълнители в над 223 сценични прояви ще се състезават в шест категории: Градски и популярни песни, Автентичен фолклор, Обработен фолклор, Класическо и школувано пеене, Авторски песни от всички категории и Художествено слово. Трите фестивални дни имат по три концерта на ден, като всеки ден концертите започват от 9 ч. Следват концертите от 14 ч. и по-късно – от 17 ч.

В рамките на фестивала, на 21 октомври от 14.30 ч. ще се състои премиерата на поредния Поетичен сборник „Листопад на спомените”, в който са публикувани произведенията на автори от цялата страна. На представянето на сборника ще бъдат връчени награди на най-добрите автори от жури, съставено от в-к „Пенсионери”.

Съпътстваща проява на фестивала е изложба-базар на „Задругата на майсторите на народните занаяти” и изложба живопис. Петчленно жури, съставено от специалисти от различни жанрове изкуства, ще оценява изпълненията.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *