Партньор на Проватон
 Проект на ученици от Варна с първа награда

Проект на ученици от Варна с първа награда

Сподели в

Проектът на тема “Образът знак на аспаруховския свят”, създаден от ученически изследователски екип на фолклорната експедиция, организирана от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „К. Преславски” – Варна, получил първа награда на четвъртата сесия на Ученическия институт към БАН през 2017 г. Той бе представен на XXII-та национална конференция „България в световната история и цивилизации – дух и култура“, организирана от Сдружение „България – дух и култура“, съобщава Moreto.net.

През септември 2018 г. той е отпечатан в сборника с материалите от конференцията със съдействието на госпожа Даниела Василева, председател на сдружението.

Това е първата научна публикация на учениците с ръководител Елеонора Николова – учител по български език и литература в училището, които имат спечелени четири последователни първи награди в Ученическия институт към БАН.

Тя излиза едновременно с приключването на изследователската работа по петия им проект, посветен на фолклорната култура в село Аспарухово, община Дългопол, който след защита пред академичното жури по традиция се представя и на ежегодната Национална конференция.

варна утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *