Партньор на Проватон
 Атанас Атанасов от ДСБ: Ще атакуваме сделката с Дупката във Варна

Атанас Атанасов от ДСБ: Ще атакуваме сделката с Дупката във Варна

Сподели в

Настояваме за незабавно спиране на сделката на Община Варна за покупка на Дупката, съобщи Атанас Атанасов от “ДСБ”, предаде репортер на Moreto.net.

Той заяви, че ще бъдат използвани всички законни средства да атакуват сделката за над 43 млн. лв. Окръжната прокуратура и Областният управител във Варна вече са сезирани. Пред Върховния административен съд ще бъде обжалвано постановлението на Министерски съвет и ако не бъде спряна сделката, ще бъде сезирана и Европейската комисия.

Членовете на “Демократична България” твърдят, че оценката, по която е определена цената за купуване на Дупката за над 43 млн. лв., се базира на прогнозно застрояване, което е в нарушение на действащи нормативи, а теренът е без ПУП и без идеен проект.

Според тях Решението за разпореждане с недвижима собственост трябва да бъде взето с мнозинство от 2/3 от общинските съветници, а не от обикновено мнозинство, както бе направено. Сделката с Дупката цели единствено огромна сума публични средства, които да бъдат предоставени на Георги Гергов, а не да се реши реален проблем на градската среда, смятат от коалицията.

варна утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *