Партньор на Проватон
 Политолози във Варна: ЕС все повече прилича на Съветски съюз

Политолози във Варна: ЕС все повече прилича на Съветски съюз

Сподели в

Бъдещето на Европа обсъдиха днес във Варна политолози и привърженици на консервативната идея на форум под надслов “Европа –  какво следва?”.

Инициатор и домакин на събитието беше варненският политолог Сергей Петров, а гост-лектори бяха заместник-министърът на образованието и политолог Петър Николов, политологът Мартин Табаков, евродепутатът Ангел Джамбазки, експертът Тончо Краевски и Кристиян Шкварек от Младежки консервативен клуб. Модератор на форума беше политологът Георги Харизанов.

Европейският съюз днес все повече заприличва на Съветски съюз, бе едно от мненията днес на форума. Според експертите, ЕС се отдалечава все повече от първоначалната си идея. Причините за това са икономическата регулация и казусът със санкциите срещу Унгария. Именно отношението на Европа срещу Виктор Орбан ще събуди подобни нему лидери в страните от съюза, единодушни са политолозите. Това поставя и началото на разпада на Европейския съюз, в сегашния му вид, беше тезата, която обедини повечето мнения. Консервативната идея ще има по-широко присъствие както в българската, така и в европейската политика от догодина, категоричен бе инициаторът на събитието Сергей Петров. Той подчерта, че определено има вакуум за такъв политически субект у нас и не отрече възможността той да се роди в близкото бъдеще.

novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *