Партньор на Проватон
 Варна пак влиза в индийските филми

Варна пак влиза в индийските филми

Сподели в

Кметът на града Иван Портних обсъди възможността за бъдещо сътрудничество в киноиндустрията на среща с извънредния и пълномощен посланик на Индия у нас – Н. Пр. Кууджа Капур.

 

„Изключително съм впечатлена от Варна, от хората, които живеят тук, от атмосферата и най-вече от възможностите, които този град предоставя. Това е мое първо посещение, но със сигурност в бъдеще градът ще бъде задължителна дестинация за всяка правителствена или бизнес делегация, пристигаща в България от Индия”, каза време на визитата си в морската столица г-жа Капур.

 

Тя сподели, че във Варна вече учат голям брой индийски студенти, с част от които се е срещнала при откриването на Четвъртия фестивал на Индия, който се провежда в един от търговските центрове в морската столица.

 

Кметът Иван Портних запозна Н. Пр. Кууджа Капур с големите инфраструктурни проекти, които се реализират в града, както и с амбицията на Варна да привлича компании, които работят в сферите на IT технологиите и аутсорсинга. Той сподели, че в периода 19-ти – 20-ти октомври Варна ще посрещне топ лектори от световни компании, които ще участват във високотехнологичната конференция Innowave Summit 2018. Според организаторите сред гостите ще има и представители на азиатската държава.

 

“За нас ще бъде полезно да обменим опит в сферата на високите технологии, тъй като Индия е един от лидерите в света, където този сектор от икономиката е изключително добре развит“, каза той.

 

По време на срещата бяха обсъдени и възможности за по-активни контакти в областта на туризма и киноиндустрията. Миналата година Варна влезе в сцени от индийски филм, други два филма бяха снимани в различни райони на Северното Черноморие.

novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *