Партньор на Проватон
 Рокери поставиха каски пред Окръжния съд заради загинал колега (СНИМКИ/ВИДЕО)

Рокери поставиха каски пред Окръжния съд заради загинал колега (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сподели в

Десетки мотористи от Варна протестираха заради условна присъда на шофьор, убил техен колега.
Снимка: Мердин Берберов

 

Снимка: Мердин Берберов

Те поставиха каските си на стъпалата пред Окръжния съд, за да привлекат вниманието на правораздавателната система върху “поредния случай на подигравка с паметта и семействата на загиналите на пътя”.

Снимка: Мердин Берберов

Снимка: Мердин Берберов

 

Инцидентът е станал на 8 юли 2017 година. 27-годишният Денислав Ников се е движил мотоциклета си по бул. “Владислав Варненчик” в посока към центъра на града, когато на кръстовището с ул. “Георги Бенковски” се е ударил с джип “Хюндай Теракан”, управляван от индонезиец с холандски паспорт. От получените тежки травми младият мъж е починал след три седмици в болница.

Снимка: Мердин Берберов

 

“Съдът казва, че синът ми е нарушил забранителния знак за мотоциклети на кръстовището на Мак Драйв, а катастрофата е станала преди знака. Съдът не прие да бъдат иззети записи от камерите, които вече са се самоунищожили. Оспорвам и скоростта, тъй като според експертизата автомобилът се е движил с 26 км/ч, а моторът на сина ми с 82 км/ч при ограничение 50. Как е възможно прокурор, който в случая е обвинител, да звучи като защитник на обвиняемия”, заяви  Николай Ников, баща на убитото момче.

Снимка: Мердин Берберов

 

На първа инстанция чужденецът е получил 1 година условно, а в момента се чака решение на Апелативния съд в града. Снимка: Мердин Берберов Събитието бе обявено от Варненското мото общество като протестен митинг “До кога?”. Видео: Мердин Берберов Стани част от новините с NovaVarna.net!

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *