Партньор на Проватон
 Театър „Азарян“ представя във Варна приказният спектакъл „Кралят Елен“

Театър „Азарян“ представя във Варна приказният спектакъл „Кралят Елен“

Сподели в

Театър „Азарян“ ще гастролира във Варна с приказният спектакъл „Кралят Елен” на 1 ноември от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Билетите са в продажба на касите на театър „Българан“ и ФКЦ.

В „Кралят Елен” една пътуваща тетатрална трупа увлича напълно артисти и зрители и не след дълго класическият текст ги потапя в приказна магическа история.

Постановката е представена по свеж и оригинален начин, но и в традициите на театрите от миналите векове, когато се е разчитало най-вече на въображението на артистите и на душата, която влагат в играта си.

В спектакъла участват: Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Елена Нацариду/ Елена Иванова, Ненчо Костов Весела Петрова/Калина Георгиева и Стелиан Радев. Изработката на маски и визуална среда са дело на Елена Нацариду, Августина-Калина Петкова и Ада Паунова. Режисьор е Анастасия Събева.

„Щеше ни се да създадем красива, вълнуваща, любовна приказка… за възрастни. Сметнахме, че улисани в бита, грижите и ежедневните трудности, забравяме поезията и романтиката на живота. Затова създадохме представление, което да вълнува, забавлява и трогва зрителите… Една топла, емоционала история, която да ни заведе на пътешествие в магическия, измислен град Серендипо, да ни запознае с тревогите на неговия крал и неговата неистова необходимост от любов“, споделя Събева.

Спътник

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *