Партньор на Проватон
 Варна се включва в Европейската нощ на театрите

Варна се включва в Европейската нощ на театрите

Сподели в

И тази година Театрално-музикален продуцентски център Варна ще се включи в общоевропейското културно събитие, което се провежда всяка есен в определен уикенд по едно и също време в различни европейски страни, научи Moreto.net.

http://www.moreto.net/events.php?n=383488

Театралната нощ за 2018 ще е на 17 ноември, но във Варна, поради големия зрителски интерес, тя ще продължи и на 18 ноември. Събитията ще започнат на предишния ден – на 16 ноември, когато флашмоб пред стълба за афиши и обяви пред Катедралата ще привлече вниманието на минувачите към предстоящото театрално събитие.

В програмата са включени най-новата постановка на Варненския драматичен театър „Драконът“ от Евгений Шварц на режисьора Явор Гърдев, премиерният спектакъл от по-рано тази година „Изборът на Марта“ от Жорди Галсеран на режисьора Георги Михалков и любимият на младата аудитория „Сън“ от Магда Борисова на режисьора Стоян Радев Ге. К.

Специално за „Нощта на театрите“ от Черна гора пристига постановката на Кралския театър в Цетине „Капиталът“ по Маркс, режисьор Андраш Урбан, който е своеобразен отговор на гастрола на Варненския драматичен театър в Цетине с „Едноокият цар“. Новата балетна формация за съвременна хореография Варна Денс Театър ще представи своята първа постановка „Зад обявите“ по хореография на Надя Димокова.

Нощта на театрите в двата дни 17 и 18 ноември ще бъде съпътствана от изложба живопис на Тереза Зиковска на Сцена Ротонда и от тематичен книжен щанд на изд. „Сиела“ на партера преди голямата сцена с творби за театър, опера, балет, изобразително изкуство.

Преди всяко представление на Основна сцена и Сцена Филиал младите актьори от “Студио Театър” ще се превърнат в живи манекени и облечени в сценични костюми на Мира Каланова от постановките „Ричард III”, „Свекърва“ и „Вуйчо Ваньо“, ще посрещат зрителите.

 

морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *