Партньор на Проватон
 Родилно отделение с нов кувьоз от кампанията за капачки

Родилно отделение с нов кувьоз от кампанията за капачки

Сподели в

Нов кувьоз за бебета, закупен със средства от кампанията “Аз вярвам и помагам” за събиране пластмасови капачки за рециклиране, получи днес родилното отделение в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Апаратурата е от ново поколение, осигурява оптимална среда на новородените и има електрическо регулиране на височината, което е удобство за медицинските лица. Кувьозът бе дарен на здравното заведение от Владислав Николов, председател на сдружение “Аз вярвам и помагам”, в присъствието на кмета Иван Портних, на директора на болницата д-р Красимир Петров, зам.-директора д-р Антон Станев и представители на фирмата- доставчик. Средствата бяха осигурени, след като бяха събрани 21 тона пластмасови капачки в края на септември. В акцията се включиха доброволци от Варна, Каварна, Балчик, Бяла, Белослав, Шумен, Разград, Попово. До момента общо от инициативата са предадени над 48 тона пластмасови капачки, а със събраните средства са направени дарения и на двете родилни отделения в града.

 

„Тази инициатива обединява и дарява, затова поздравявам организаторите. Прекрасно е, че толкова много хора подкрепиха каузата в подкрепа на децата, вярвам, че тя има и възпитателен ефект – както за доброволчеството, така и по отношение опазването на околната среда”, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че тази година със средства от общинския бюджет в размер на 550 000 лева бе направен основен ремонт на родилното отделение и неонатологията в болницата. Изцяло реновирани са всички стаи, санитарни, помещения, а родилните зали са облицовани с антистатични и антимикробни покрития. Средства от бюджета са отделени и за закупуване на апаратура и оборудване в Клиниката по ортопедия и за нов дизелов генератор. Кметът заяви още, че общинските ДКЦ-та и болници ще имат право да кандидатстват по различни европейски програми, включително по Фонда за енергийна ефективност, който дава възможност за обновяване на сградния фонд. “С други думи, това е отлична възможност за осигуряване на средства за саниране, което безусловно е крайно необходимо на тези сгради”, допълни той.

 

Следващата мащабна акция на сдружение “Аз вярвам и помагам” ще бъде през пролетта, а със средствата най-вероятно ще бъде закупена апаратура за детското отделение по хирургия в МБАЛ „Св. Анна”, обясни Владислав Николов.

 

http://live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *