Партньор на Проватон
 Нова платформа дава безплатен достъп до културни обекти във Варна

Нова платформа дава безплатен достъп до културни обекти във Варна

Сподели в

Вижте кои забележителности са включени в нея.

Нова платформа Varna City Card, която дава безплатен достъп до културни и исторически забележителности в морската столица, бе представена днес. Проектът се реализира от Varna City Card, с логистичната подкрепа на Община Варна. „Подкрепихме идеята, защото се вписва в желанието ни да покажем на туристите, че престоят в курортите може да бъде разнообразяван с разходки до Варна. Искаме да провокираме техния интерес и да покажем, че посещението в града може да е интересно, увлекателно, образователно. Да оставят пари в местната икономика, с което подкрепяме малкия и средния бизнес”, каза кметът Иван Портних.

Резултат с изображение за Нова платформа дава безплатен достъп до културни обекти във Варна
Обектите, които са включени, са Археологическият музей, Римски терми, Малки Римски терми, Аквариум, Етнографският музей, Побити камъни, Аладжа манастир, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“, Музеят за история на Варна и Музеят на куклите. Притежателите на Varna City Card имат възможност и да се включат в безплатна туристическа обиколка с професионален екскурзовод. Освен това са предвидени отстъпки до -25 % в популярни заведения, магазини, водни атракциони, обясни Ивайло Илиев, представител на Varna City Card.
Туристическата платформа вече съществува в повече от 50 европейски града. Услугата е гъвкава, като дава избор за времетраенето, в което да бъде активна – 24, 48 или 72 часа, по времето на които потребителят има свободен достъп до всички посочени в офертата локации. Необходимо е единствено да покаже своята карта или смартфон на входа на обекта, от които администраторът ще сканира индивидуалния баркод, служещ за идентификация на потребителя. Varna City Card се предлага в два основни варианта – под формата на стандартна пластика или безплатно мобилно приложение за смартфон, обясниха от фирмата, разработила продукта.

варна утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *