Партньор на Проватон
 Носителят на литературна награда “Южна пролет” представя във Варна дебютната си стихосбирка

Носителят на литературна награда “Южна пролет” представя във Варна дебютната си стихосбирка

Сподели в

Младият поет Иван С. Вълев ще представи на варненските любители на съвременна поезия дебютната си стихосбирка “Завой”, научи Moreto.net. Тя спечели първа награда за дебютна поетична книга “Южна пролет” и наскоро беше номинирана в категория “Дебют” на 4-те годишни награди на литературен клуб “Перото”, които ще бъдат раздадени на Деня на будителите – 1 ноември.

Събитието ще се състои в галерия contemporary space (ул. Марко Балабанов 23) на 13 октомври, от 18 часа, а книгата ще бъде представена с няколко думи от варненската поетеса и журналистка Десислава Неделчева.

Стихосбирката „Завой“ е първата книга на Иван С. Вълев, но тя включва стихотворения, публикувани в периодични издания и награждавани на различни конкурси. За неговата поезия писателката и поетеса Кристин Димитрова пише: „Иван скицира кратки, парадоксални епизоди от живота с уверени движения. С минимален брой думи. С изящна проницателност. Без словесни украси. Сред натоварения градски трафик този „Завой“ е глътка чист въздух. До дъното на дробовете.“

Moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *