Партньор на Проватон
 Студент от Варна изработи релефна 3D карта на Морската градина

Студент от Варна изработи релефна 3D карта на Морската градина

Сподели в

23-годишният студент по архитектура във Варненския свободен университет Кристиян Иванов, изработи релефна 3D карта на Морската градина във Варна, съобщи самият той за Moreto.net.

Картата е изработена от бронз и ще служи като ориентир на туристите в морската столица и ще даде възможност на незрящите да опознаят паметниците на културата в града.

На нея ще бъдат изобразени 3D макетни изображения на 28 архитектурни забележителности, сред които Делфинариумът, Зоопаркът, Морското училище, Дворецът на културата и спорта, Пантеонът, паметникът и музеят на Антон Новак, Летният театър, Аквариумът, Фестивалният и конгресен център, Морските бани, Слънчевият часовник, Обсерваторията, Морска гара и др. Те ще бъдат описани и в легенда, която ще се намира до умаления макет.

“Идеята е проектът да провокира интересът на гостите, които да посетят всички тези забележителности, в които има много история”, сподели Кристиян.

Все още не е ясно кога точно ще бъде поставена картата, тъй като в момента текат административни процедури, но най-вероятно това ще стане до края на годината. Макетът ще бъде разположен на входа на Морската градина срещу Слънчевия часовник.

Проектът, който е отнел година и половина на Кристиян се финансира от фонд “Култура” към община Варна.

Moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *