Партньор на Проватон
 10 проблема, които сексът ще ви реши

10 проблема, които сексът ще ви реши

Сподели в

 

Защо правим секс? Отговорът изглежда очевиден – за удоволствие или за продължаване на рода. Но всъщност все повече хора го практикуват като приятно и евтино средство против най-различни проблеми. Ето какви:

1. Депресия

Перманентно нещо ви дразни. Повярвайте, че правенето на секс може да подобри настроението ви. Наред с психологическото удовлетворение в процеса на половия акт в организма на човека се отделя хормонът ендорфин, отговорен за доброто настроение и позитивното възприятие на света, пише rozali.com. А учените са на мнение, че промяната на хормоналния статус също влияе на настроението.

2. Болка

Постоянно нещо ви боли. Напред към креватните подвизи, за да намалите чувствителността на болката. Преди оргазъм в кръвта на човек се отделя хормона окситоцин, под въздействието на който се образуват болкоуспокояващи ендорфини – естественият аналог на морфина.

3. Диета

Никога не сте доволни от килограмите си, вечно сте на диета, но това не помага да отслабнете. Леглото е най-добрата спортна зала. При възбудения човек пулсът са увеличава от 70 до 150 удара в минута, което се равнява на този при тежкоатлета, който вдига щанги. А един полов акт изгаря толкова калории, колкото при 15-минутен крос с прилично темпо. За 30 минути качествен секс ти ще изгориш около 200 калории, тоест за седмица ще отслабнеш с половин килограм. А за месец?

4. Болести

Постоянно ви се лепят всевъзможни вируси. В кръвта на човек, който прави редовно секс, се съдържат 30% повече антитела, отколкото в тази на „въздържателите“.

5. Малки гърди

Не ви устройва размерът на гърдите ви? Невероятно, но факт – редовният секс увеличава размера им. Работата е там, че по време на възбуда се увеличава притокът на кръв и гръдната обиколка може да се увеличи с цели 25%.

6. Лоша памет

Забравяте често и трудно усвоявате информация? Доказано е, че с всеки оргазъм IQ се повишава. Американските учени, които постоянно изследват сексуалните възможности на двуногите, са изяснили, че по време на оргазъм кръвообращението в организма преминава на максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига до всички органи, включително и до мозъка, където е центърът на паметта и обучението.

7. Безсъние

Мъчи ви безсъние, а сладко си заспивате след оргазъм? Всичко е, защото нивото на окситоцин има силно успокояващ ефект и е чудесно сънотворно.

8. Проблеми с кожата

Притеснени сте за тонуса на кожата си? Не забравяйте, че по време на секс на практика се тренират всички мускули, включително и така важните за жените – на таза, на дупето, ръцете, корема… Освен това, по време на полов акт в кръвта се изхвърля хормонът тестостерон, който действа благоприятно на опорно-двигателния апарат.

9. Бръчки

С ужас установявате все нови и нови признаци на стареене върху своето лице. При редовен секс в организма се увеличава важният за жената колаген, който, както е известно, прави кожата по-гладка и еластична. А изработващият се по време на секс прогестерон избавя лицето от пъпки. Според същите тези американски учени, хората, които на младини са правили редовно секс, след 30-годишна възраст изглеждат много по-млади от връстниците си.

10. Недоволство

Постоянно сте недоволни от себе си и всяка дългокрака красавица, по-млада от вас, ви изкарва извън нерви. Само страстният секс може да ви спаси от това състояние. Когато любимият мъж ви каже, че сте прекрасна, много по-лесно ще обикнете сами себе си.

Факти

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *