Партньор на Проватон
 5 неща, които да не казвате на приятел, преживяващ раздяла

5 неща, които да не казвате на приятел, преживяващ раздяла

Сподели в

Може да ви се струват утешаващи, но не са.

Всяка раздяла е трудна. В такива моменти човек има нужда от своите приятели. Те са неговата подкрепа и опора. От тях той има нужда да чуе успокояващи и утешителни думи, които да му помогнат да вдигне глава и да продължи напред.
Има неща, които не трябва да казвате на приятел в подобна ситуация, дори да ви се струват утешаващи. Кои са тези неуместни фрази?
„Напълно те разбирам“
Можете да кажете това изречение на страдащия си приятел или приятелка само и единствено, ако сте преживели същата ситуация. В противен случай надали знаете как точно се чувства. Това може да го/ я накара да се чувства още по-зле и по-неразбран/а.
„Има много риби в морето“
Така е, но ако приятелят ви е изоставен от определена „риба“, която все още обича, това е последното, което ще се зарадва да чуе.
„Ще ти е по-добре без него/ нея“
Би могло, но няма как да сте сигурни как ще се чувства нараненият ви приятел или приятелка. Някои ден, когато раната заздравее, може и да е подходящо да го кажете, но не и в началото след болезнената случка.
„Следващия път ще знаеш как да действаш“
Това изречение звучи по-скоро като размахване на пръст, а не като успокоение. Дори човек да научи своя урок от даден провал във връзката това не означава, че задължително при следващата връзка може да се приложи наученото. Животът и взаимоотношенията са толкова сложни, че няма нужда да ги усложнявате с подобни изречения, бъркащи в раната.
„Бившият ти и без това не те заслужаваше“
Тук идва въпросът след като сте го мислели, защо чак сега го казвате. Ако сте били сигурни, че въпросният не е заслужавал приятелката/ приятеля ви, защо не сте го споделили? Смятали сте, че не е ваша работа. Били сте прави. И тогава, и сега моментът за подобни констатации не е подходящ. Те няма да помогнат.
Достатъчно е да засвидетелствате подкрепата и рамото си. Това ще помогне много повече от куп неуместни изречения, които ще накарат наранения ви приятел да се почувства още по-зле.

az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *