Партньор на Проватон
 “Зелен маратон” стартира утре край Варна

“Зелен маратон” стартира утре край Варна

Сподели в

На 30 септември от 8:30 часа, ще се проведе поредното издание на “Зелен маратон”, насочено към любителите на планинското колоездене и горското бягане, научи Moreto.net.

Състезанията ще се проведат в дисциплина по планинско колоездене за мъже и жени на 20 и 45 км и за юноши и девойки – 12 км; дисциплина по горско бягане за мъже и жени на 12, 20 и 45 км и за юноши и девойки на 12 км; дисциплина по дуатлон – колоездене 20 км + бягане 12 км.

Освен надпреварата, на поляната ще има и много други забавления като настолни игри; стена за катерене; стрелба с лък; слаклайн; скачащи кокили; състезателни игри с награди и др.

Организаторите са предвидили и много нови неща през тази година – нова дисциплина от 43 км за бегачите; променени и по-предизвикателни трасета; електронно времеизмерване; състезателни тениски с вашето име или прякор; повече храна на подкрепителните пунктове и по-голям награден фонд.

“Зеленият маратон” ще се проведе на голямата поляна над Аладжа манастир. Идеята на “Зелен маратон” е да промотира спортове свързани с екологичните начини за придвижване, а 40% от таксите за участие ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

Крайният срок за записване е до 20 септември 23:59 часа, регистрация може да направите на интернет страницата.

През миналата година в предизвикателството се включиха 170 души от над 10 града в България.

 

морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *