Партньор на Проватон
 От догодина разширяват синята зона във Варна

От догодина разширяват синята зона във Варна

Сподели в

Вече се работи по втория етап на синята зона във Варна, който ще обхване широкия център. Паркирането ще стане платено в района, заключен между Бизнес хотела, Колхозния пазар, Окръжна болница, кметство „Приморски” и Военноморското училище.

Очаква се вторият етап на синята зона да стартира през пролетта на следващата година, съобщи пред Дарик шефът на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона” Младен Иванов. „Скоро предстои да възложим проектирането на втората част на синята зона, след което ще възложим обществена поръчка за избор на изпълнител за хоризонтална и вертикална маркировка”, обясни той. Приходите на ден от кратковременно паркиране са между 6500 и 7000 лева, а броят на автомобилите, на които се поставят скоби, е средно над 50.

Най-често водачите плащат за синя зона със SMS, посочи Иванов. „Аз лично ги призовавам да използват мобилното приложение, защото е по-лесно и удобно и единствено то предоставя възможност за плащане за 30-минутно паркиране. Освен това, има екстри. Ако искате да запомните къде сте си оставили колата, системата запомня къде сте я паркирали и после лесно можете да я откриете”, коментира шефът на общинското предприятие.

Чужденците лесно са се ориентирали с реда за паркиране във Варна през лятото, увери той. Сайтът на „Общински паркинги и синя зона” вече е преведен на английски, предстои мобилното приложение също да има чуждоезична версия. Има коренна промяна в поведението на шофьорите след въвеждане на синята зона, показват наблюденията на Младен Иванов. Водачите се дисциплинират и броят на нарушителите е все по-малък.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *