Партньор на Проватон
 Варна чества Световния ден на туризма

Варна чества Световния ден на туризма

Сподели в

Кръгла маса на тема „Варна – дестинация четири сезона“ ще се проведе днес, 27 септември – Световен ден на туризма, от 17 ч. в гранд хотел „Варна“.

На срещата са поканени представители от всички сфери на туристическия бранш. Ще бъде представен анализ на отминалия активен сезон, ще се обсъдят възможностите за утвърждаването на Варна като целогодишна туристическа дестинация, съобщиха от дирекция “Туризъм” в Община Варна.

Ден по-рано се проведе и форум „Туризъм и кулинария“, в рамките на който, след 10-годишно прекъсване, ще бъде подновен конкурсът „Готвач на годината“. Организатор е Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Община Варна. Кулинарното състезание, което ще се проведе на 26-ти и 27-ми септември, е на тема: „Иновативна балканска кухня – новаторство и стил“.

В конкурса участват представители на БХРА, както и ученици от гимназиите по туризъм, сладкари, сомелиери. Те се състезават в категориите за най-добър готвач, най-добър сладкар, най-добър млад готвач и най-добър млад сладкар. Регламентът е изготвен от организаторите. Журито ще бъде съставено от известни специалисти като Иван Звездев, Ради Стамболов и други представители на БХРА, Министерството на туризма, Община Варна, медии, спонсори. Водещ е Ути Бъчваров. В програмата е предвидено винено експо с безплатни дегустации на изби и вносители на вина, предвидено е и изложение на продукти и професионална техника.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *