Партньор на Проватон
 30 000 финландски туристи са посетили Варна и страната през последната година

30 000 финландски туристи са посетили Варна и страната през последната година

Сподели в

30 000 финландски туристи са посетили Варна и страната ни през последната една година. Това коментира посланикът ни в Хелзинки Мартин Иванов, цитиран от ИА „Фокус“.

Според него болшинството от гостите от Финландия пътуват предимно с чартърни полети до Варна и Бургас.

По данни на Мартин Иванов, преди да започнем да бележим нов ръст в посещенията на туристи от тази страна, в последните няколко години, България е посещавана от между 20 000 и 25 000 финландци. Допреди десетина години обаче техният брой е бил над 100 000. Въпреки спада, летовниците от този пазар започват да се връщат към Варна и Черноморието. „А и през 60-те и 70-те години бройката е била горе долу такава. Дори един Кипър в момента привлича по-малко туристи от нас, а сезонът там е по-дълъг“, коментира още посланикът ни във Финландия.

Той добави, че в България на чужденците от северната страна им харесва слънчевата, южна обстановка, хубавата храна и хубавото вино. Те предпочитат морския туризъм, а страната ни има възможности, които да им предложи за културно-исторически туризъм но и голф, защото този спорт е много популярен във Финландия, каза още Мартин Иванов.

Той добави, че в момента Българо-финландското дружество е второто по големина след Руското. Посланикът сподели, че за двете години, в които е в Хелзинки не е видял нито една негативна публикация в тамошната преса за България.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *