Партньор на Проватон
 Как умът влияе на тялото, а мислите се превръщат в болести?

Как умът влияе на тялото, а мислите се превръщат в болести?

Сподели в

Умът е толкова мощна машина, че може да окаже влияние върху физическото състояние. През последните години са написани много материали за връзката между ума и тялото, установявайки, че те са много по-тясно свързани, отколкото сме си представяли.

Всеки е бил болен в един или друг момент в живота си и тогава има чувството, че физическото заболяване отговаря на умственото състояние на възпрепятстване или безпомощност.

От друга страна, последните изследвания показват, че психическото благополучие е свързано с по-добро физическо състояние – както действителното телесно здраве, така и възприятието, което имате за него.

По подобен начин обаче, ако умът не е спокоен, ставате по-предразположени към заболявания. С други думи, страдането от психични заболявания като депресия и тревожност може да доведе до появата на нежелани физически симптоми. Продължавайте да четете, за да откриете как мислите се превръщат в болести.

Какво представлява този процес на трансформация?

Помислете за момент за периодите, когато сте се чувствали разтревожени. Сърцето започва да бие повече и по-бързо от нормалното, ръцете се разтреперват и започвате да се потите.

Всички тези симптоми се появяват, защото умът задейства физическа реакция в тялото, сменяйки баланса точно като при започване на някакъв вид упражнения.

Съществува голяма разлика между подобен отговор и този при изпълнението на упражнения: в този случай не правите упражнения. Тялото няма изход за цялата тази допълнителната енергия, която е започнала да се произвежда и която причинява огромно напрежение върху нервната система.

 

лайфтайм.бг

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *