Партньор на Проватон
 Район “Младост” се побратимява с украинския Арциз

Район “Младост” се побратимява с украинския Арциз

Сподели в

Според районния кмет Христо Христов предложението за побратимяване е логично продължение на дългогодишно и успешно сътрудничество на общинската администрация с украинския град.

Район „Младост“ във Варна ще се побратими с украинския Арциз. Общинските съветници от ПК „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ дадоха съгласието си варненският район да подпише споразумение за побратимяване с града в Южна Украйна, в който има и много българи. Според районния кмет Христо Христов предложението за побратимяване е логично продължение на дългогодишно и успешно сътрудничество на общинската администрация с украинския град.

Освен това пресечните точки между „Младост“ и Арциз са много, както в областта на културата, туризма, търговията, така и в реализацията на бъдещи съвместни проекти.

Арциз е разположен в историко–географската област Буджак (в южната част на Бесарабия) и е административен център на Арцизки район. В града живеят около 15 000 души. „Считам, че подписването на договор за побратимяване с украинския град ще създаде допълнителни възможности за обмяна на опит и информация в различни сфери на дейност, а така също и за реализация на съвместни инвестиционни проекти и икономически форуми.

Това ще позволи на жителите на нашите градове отблизо да се запознаят с историята, културата, традициите на страните“, се казва в предложението на кмета на район „Младост“ Христо Христов.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *