Партньор на Проватон
 Да живееш със сваляч

Да живееш със сваляч

Сподели в

Той е очарователен и неотразим. Познатите ви са във възторг. Но теб те е свило под лъжичката. Макар да знаеш, че партньорът ти не изневерява, старанието му да се харесва на всички и потребността му да съблазнява те вадят от равновесие не на шега.

Психолозите разделят свалячите на два типа: първият флиртува непреднамерено в стремежа си да бъде любезен и полезен, а вторият – просто се нуждае от обожанието на околните, както от въздуха.

Да бъдеш любезен и полезен

„Любезен“ е думата, която най-точно описва поведението на свалячите от този тип. „Това са хората, които от деца са научени да радват околните. Те се усмихват, правят подаръци, вдигат от земята падналите предмети. Девизът им е „да служа“  смятат експертите. И ако към подобно възпитание се добави и личния чар, то познатите са във възторг. Но не и половинките им. Те не могат да разберат, че за сваляча до тях най-важното е да постигне удовлетворение и че флиртът му с околните е лишен от нарцисизъм. Но готовността му да „служи“ разбираемо предизвиква ревност. Обидената половинка никога няма шанс да е на първо място, защото нуждите на чуждите хора са по-важни.

Да живееш със сваляч

Този тип свалячи не нараняват нарочно половинките си, не ги карат умишлено да страдат. Искреният им алтруизъм просто предизвиква симпатия.

Жажда за признание

Свалячите от втория тип търсят признание. На тях им е необходимо да виждат възхищение в чуждите очи и постигат това по най-различни начини. Те са елегантни, остроумни, харесва им да поднасят грандиозни подаръци, за да ахне не само „виновникът“, но и всички около него. Феерични са, празнични и имат нужда от аудитория, която да оцени всичко това. Но много често такива хора страдат от замаскирана неувереност в себе си.

Да живееш със сваляч

Този тип свалячи могат да ти причинят много болка. Повечето им връзки са повърхностни, а психолозите са на мнение, че е почти невъзможно те да бъдат превъзпитани.

Шансът да постигнеш разбиране

Да делиш един покрив със сваляч наистина никак не е лесно. Но според психолозите, ако ти си наясно с характера на любимия и приемаш както плюсовете му, така и недостатъците му, вярвате си и не се ревнувате, свалките му могат да се превърнат във движеща сила за теб.

Да живееш със сваляч

Свалячите често са творчески натури, те могат да свършат огромно количество работа, за да поддържат пламъка на чувствата. И животът с такъв партньор може по парадоксален начин да повиши твоята самооценка – той е интересен на жените, но нали ти си единствената, която познава истинското му АЗ и се радваш на компанията му през повечето време? А това е най-важното.

източник: rozali.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *