Партньор на Проватон
 Да, съществуват здрави и щастливи връзки… до живот!

Да, съществуват здрави и щастливи връзки… до живот!

Сподели в

Всеки мечтае за здрава и отдадена връзка с партньора си. На някои им се получава, на други… не съвсем. Както във всичко в живота, така и във връзките си има правила, които трябва да се спазват, разбира се, ако искаме да я съхраним и заздравим.
Ключът за здрава и щастлива връзка не е един. Предлагам ви цели 7!

1. Взаимно уважение
Ако липсва, връзката е почти невъзможна. Да имате уважение към любимия съвсем не означава, че трябва да се съгласявате и примирявате с това, което казва партньорът ви. Уважението е признак на възхищение един към друг. Уважението върви ръка за ръка с любовта.
Нараняването, независимо дали е физическо, вербално или емоционално, противоречи на взаимното уважение по всякакъв начин. За здрави отношения – взаимно уважение!
2. Аргументирайте се, не се карайте
Не съществуват двойки, които не спорят. Но здравата връзка, никога не е придружавана от караници. Спор може да има без скандали. За целта трябва да се аргументирате. Всеки да изкаже своята гледна точка, за да стигнете до консенсус.

3. Секс
Без значение колкото сте заети или уморени, абсолютно винаги има време за секс. Ако не се чувствате добре и имате проблем свързан със сексуалния си живот, трябва да говорите открито, без да критикувате партньора си.
Правете секс!

4. Разбирателство в родителството
Ако родителските стилове на двамаа се разминават, трябва да си поговорите сериозно. Възможно е всеки от вас да е израснал с различен родителски стил, което се превръща в склонност вие самите да бъдете такъв родител.
Просто поговорете и се разберете “как ще се случват нещата”.
Ако все още нямате деца, но мислите за това, трябва да проведете този разговор, задължително.

5. Въпросът с парите
Дори и единият да печели пвоече от другия, и двамата трябва да имате еднакъв глас над финансите. Без скрити сметки, всичко се решава заедно, преди покупки.

6. Общи цели и ценности
Двойките с много различни интереси могат да имат здрава връзка, но не и тези с различни цели и ценности.
Като става въпрос за общи цели, изобщо нямам предвид материални цели. Отнася се за отглеждане на здрави и щастливи деца, създаване на дом и силна връзка помежду ви.

7. Забавлявайте се
Животът е твърде скучен без смях!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

  • Абсолютно вярно

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *