Партньор на Проватон
 Даряват два кувьоза за варненските АГ болници

Даряват два кувьоза за варненските АГ болници

Сподели в

В началото на месец октомври ще бъдат дарени 2 броя кувьози в СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна” и Окръжна болница “Св. Анна – Варна”.

Подаръкът е от средствата, събрани от благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам”, която събира пластмасови капачки от граждани и организации. Това съобщи за “Нова Варна” Владислав Николов от инициативния комитет на кампанията.

Кампанията стартира в град Варна в края на 2015г. и е обидинила близо 500 000 души, заедно с които са събрани над 48 000 кг пластмасови капачки. Благодарение на тях са направени три много значими дарения, а именно: мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”; прецизен неонатален американски веноскоп в помощ на недоносените в Окръжна болница „Св. Анна – Варна”; бебешки реанимационен кът с отоплител от най-ново поколение в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”.

Следващото голямо събитие което се организира с разрешението на Община Варна е „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам”” което ще е най-голямото събиране на пластмасови капачки.

Събитието ще се проведе на 29.09.2018г. (Събота) от 09:00ч до 16:00ч на площада пред Катедрален храм „Св. Успение богородично” във Варна, където всеки ще може да донесе своите събрани пластмасови капачки в торби или чували, но не и в туби

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *