Партньор на Проватон
 Advance Academy организира IT академия за ученици от 6-и до 12-и клас

Advance Academy организира IT академия за ученици от 6-и до 12-и клас

Сподели в

Според Фондация “Бил и Мелинда Гейтс” през 2030 година да умееш да програмираш, ще е равно на това да умееш да четеш.

Водени от световните тенденции, за втора поредна година най-голямата IT академия извън София, Advance Academy, организира IT академия за ученици от 6-и до 12-и клас. В рамките на 3 месеца децата ще изучават азбуката на уеб програмирането – езиците HTML, CSS и популярния Framework Bootstrap. Не се изисква никакъв предишен опит, като преподавателите започват от най-основните неща. 

Това е една страхотна възможност за децата да опитат и разберат дали програмирането в неговата най-достъпна форма е нещо, което им допада. В края на курса всяко дете ще може да разработи собствена уебстраница, да я стилизира и оптимизира за мобилни устройства.

През лятото близо 100 деца преминаха през едномесечното интензивно обучение в лятната ученическа IT академия, като голяма част от тях продължават с второ ниво – JavaScript, където в рамките на курса ще разработват браузър базирана походова игра.

В края на курса за напреднали ще преминат и ускорено обучение по Google Adsense или как да печелят реални пари от реклама с Google.

Всеки курс завършва със състезание Code Challenge, където учениците в рамките на един ден разработват свой проект под наставничеството на ментор, който представя пред родителите.

Така освен чисто технически умения, Advance Academy се старае да подготви в децата и умения за презентиране пред публика – нещо, което е много важно в наши дни.

Най-голямата гордост на Advance Academy е успешната история на варненски ученик, който завършва лятна ученическа академия 2017 година, продължава в курс по Front End Fundamentals и PHP Fundamentals за възрастни и още през януари 2018-а, току-що навършил 18 години, получи предложение за постоянна работа от варненска IT компания.

Според изпълнителния директор на Advance Academy, Адрияна Митева, практикуването на програмиране в ранна младежка възраст развива много неща – креативност, комуникативни и презентационни умения.

Обучението по програмиране е в синхрон с уроците по английски, които повечето деца посещават, като дори засилва интереса към тях, тъй като много от допълнителните материали и ресурси в интернет са именно на английски.

Цялата програма и допълнителна информация можете да откриете на адрес: http://advanceacademy.bg/kids-level1/ .

Телефон за връзка: 0889 990 030

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *