Партньор на Проватон
 Китайската ММА школа, спасява бедни и сираци

Китайската ММА школа, спасява бедни и сираци

Сподели в

Основаният от ММА професионалисти клуб, Enbo Fight Club цели да помогне на бедни деца и сираци в Китай да тренират. Централата е в Чънду, провинция Съчуан. Идеята е не само да се покаже на децата как да се бият, но и да се научат как да бъдат психически силни, като зад всичко е скрита и мисълта за подобряването на тяхното положение. Заложената в концепцията мисия е децата да започнат да водят по-добър живот и да се сдобият с по-добро бъдеще.

Клубът не търси печалба – по-голямата част от парите идват именно от основателя на клуба, г-н Enbo. Базата, храната и самите тренировки щедро се предоставят на всеки, който се присъедини към клуба. Проблемът е, че децата, които са в подобно тежко положение рядко успяват да избягат от цикъла, в който се намират, ако влязат в зряла възраст без да са се сдобили с умения, които да предоставят на икономиката. С тренировките, които се водят в Enbo Fight Club, тези деца вече ще имат шанс за стабилна кариера в професионалния свят на бойните изкуства.

Някои от възпитаниците на школата са вече активни бойци. Възможно е да сте чували за Banma Duoji, например. Именно той е един от най-известните ученици от клуба, със спечелени вече няколко международни ММА състезания. Той започва да тренира през 2010-та, когато е втори клас и никога не е поглеждал назад. Освен боевете, пред него през годините се разкриват и много други възможности. За пример ще дадем, че той дори получава предложение да участва във филм, свързан с бойните изкуства.


В Enbo децата не само се учат как да се бият, но получават и умения, които им помагат в комуникацията, четенето, писането – в школата те се придобиват разнообразни необходими в истинския живот знания и способности. Безспорен е фактът, че се подготвят както физически, така и психически. Що се отнася до развиването на духа, децата също се учат как да бъдат по-уверени и да отстояват своята позиция.
Г-н Enbo е предпочел основен фокус да бъде именно ММА, тъй като смесените бойни изкуства са съвкупност от всякакви бойни умения. Това означава, че децата биха имали най-добрата възможна бойна подготовка, покрай която идва и безкомпромисната дисциплина, която е приложима както в Октагона, така и в реалния живот.

Към момента деца от бедните региони продължават да се присъединяват към клуба на г-н Enbo с надеждата за по-добро бъдеще за тях и за техните семейства. Те го припознават като свой закрилник, ментор, приятел, но и най-важното – децата го чувстват като свой спасител. За цялото общество, което е създал, нещата не се свеждат единствено до боя. Фокусът тук е по-скоро върху тотално различният поглед към живота – безценната възможност на децата да грабнат живота в свои ръце.

източник: mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *