Партньор на Проватон
 Зрелищен спектакъл в “Аспарухово” за Деня на Независимостта

Зрелищен спектакъл в “Аспарухово” за Деня на Независимостта

Сподели в

По време на шоуто ще има демонстрации на десант с вeртолет и парашутисти от бойни ни морски флот

Исторически спектакъл „Българската армия – от Аспарух до наши дни” ще видят варненци навръх Деня на независимостта – 22 септември. В бойните възстановки в парка в „Аспарухово” ще се включат около 300 души, сред които и истински бойци от ВМС. Ще хвърчат стрели, ще свистят мечове и ще гърмят гранати, разкриха организаторите на мащабното събитие, съобщава Дарик.

Събитието ще започне в събота от 11.00 часа с национални ни химн, изпълнен от прекрасната малка принцеса Биляна Тодорова. Очаква се спектакълът да продължи около 4 часа.

Ще бъдат пресъздадени различни периоди от военната история на България в изпълнение на клубове за исторически възстановки, сред които “Бран”, “Чигот”, “Клуб “Миноносец Дръзки”, “Братя по оръжие”, Първи ученически гвардейски отряд от Кърджали, “Хайдути”, “Бага-тур” и Национално дружество “Традиция” – Регионален Клон “8-ми пехотен Приморски полк”.

Реализмът ще бъде гарантиран с демонстрация на десант с вертолет и парашутисти от бойния ни морски флот, които ще се приземят в района на „бойните действия” – поляната до спортните игрища, разкри заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *