Партньор на Проватон
 Kaк да разпознаем успешния мъж

Kaк да разпознаем успешния мъж

Сподели в

Ева не търси идеалния мъж, такъв просто не съществува. Тя търси успешния мъж. Ето защо някои адамовци карат сърцето й да спре, а други дори не забелязва. Психолозите са на мнение, че жените по-често се влюбват в мъже, амбицирани да се издигнат. При това не заради откровена меркантилност, а от подсъзнателен стремеж да подсигурят бъдещето на децата си.

Какво отличава мъжа, способен да се изкачи по стълбицата на кариерата? На топ менидцърите отдавна им е известно, че при подбора на кандидат за даден пост влияние оказва не само неговото мотивационно писмо и препоръки, но и такива дребни наглед неща като костюмът. Жените могат да използват човешки ресурси, за да разпознаят мъжа, който може да направи добра кариера.

Спортната и добре поддържана фигура е първият признак, че насреща ви стои човек с бъдеще.

Външността е важен щрих

в образа, който околните възприемат като отблъскващ или като привлекателен. Приятните на вид хора имат значително по-големи шансове да напреднат в сравнение с онези, които са небрежни към себе си. Мъж, на когото не му пука как изглежда и гордо си носи биреното коремче, може би е безхарактерен. Ева по-скоро си го представя как се излежава на диванчето, навлякъл размъкнат анцунг. А мъж, който редовно посещава фитнеса и се грижи за тялото си, вероятно има желязна воля.

Именно волята е основна съставка в особеното тесто, от което са замесени успешните хора. Освен конкурентите, те действат решително и последователно. Правят го, защото добре знаят, че много се постига с труд и упоритост. Често са доста пунктуални – дните, седмиците и дори месеците им са планирани и това тяхно качество допада на повечето жени. Но дамите трябват да знаят, че един толкова взискателен към себе си човек ще очаква и от околните аналогично поведение.

Умението да се представя добре

е една от най-ценните характеристики на успешния мъж. Той държи винаги да е на висота и никога не би си позволил да се изложи. Спокоен и уверен, преценява предварително думите и действията си. Взима решенията си след щателно претегляне на всички “за” и “против”, а когато предприеме действие, анализира последствията и си прави изводи.

Понякога жените смятата за суетни мъжете, които са много грижливи към облеклото си. То обаче е важно в деловите среди. Успешният мъж умее да подбере дрехи, които скриват недостатъците на фигурата му и са подходящи за случая. Не е задължително да са скъпи. В гардероба си може да има само един, затова пък качествен костюм, чифт подходящи ризи, хубави обувки. Внимателен е към детайлите, защото си дава сметка, че в една картина нюансите казват най-много. Подбира аксесоарите, които пасват на имиджа му на амбициозен и преуспяващ. Винаги е спретнат и чист, никога не би допуснал да излезе с непрана риза, без дезодорант и с неизрязани нокти. При него цари ред навсякъде – и в куфара за командировка, и на бюрото, и в автомобила. За вглеждането му във всяка подробност говори и фактът, че макар да е активен потребител на интернет, никгоа не влиза в социалните мрежи, докато е на работа, и много внимава каква информация за себе си разпространява.

Успешните мъже често са самокритични, но едновременно с това не обичат да ги критикуват или да им отказват нещо, защото смятат, че дават всичко от себе си. Околните почти винаги са

готови да им се починят,

защото притежават безспорни лидерски качества.

Обичат да командват, но го правят така неотразимо, че хората с удоволствие изпълняват нарежданията им.

Важен елемент от имиджа на успешния мъж е неговият чар. Затова е приятен в общуването, знае добре етикета. Популярен е сред колегите и познатите си, около него винаги се въртят много поклонници и поклоннички. Следва принципа, че освен знания и умение, за постигането на успех с анужни още добро име и звестност в професионаллните кръгове. Затова си създава полезни връзки и влиятелни познанства. Не остъспва от купоните с колегите, но никога не си позволява да прекали с пийването и да се разприказва повече от необходимото.

източник: mila.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *