Партньор на Проватон
 Над 370 пешеходни пътеки обновени за първия учебен ден

Над 370 пешеходни пътеки обновени за първия учебен ден

Сподели в

Както всяка година, преди началото на първия учебен ден, се извършват дейности по освежаване на уличната маркировка край училища и детски градини във Варна. От 370 пешеходни пътеки край учебните заведения, до момента са пребоядисани 307, продължаваме работа, съобщиха от дирекция “Инженерна инфраструкутра” в Община Варна.

Обновявянето на вертикалната и хоризонтална пътна маркировка са част от мерките за създаване на по-добри условия за безопасност на пешеходците. В новите инфраструктурни проекти също са предвидени мерки, които имат за цел осигуряване на по-добри условия за пешеходци и велосипедисти. В район „Аспарухово“, например, бе изграден първи в града пешеходен надлез, който минава над обновената ул. „Мара Тасева“. Проектът за ремонта на бул. „Народни будители“, който се реализира в момента, предвижда изграждане на два нови подлеза, за гарантиране безопасността на учениците от ВМГ „Св. Николай Чудотворец“. Миналата седмица приключи обстойна проверка на подлезите във Варна. Поетапно ще бъдат ремонтирани проблемните съоръжения, а в момента се извършва основен ремонт на подлезите по бул. „Левски“.

“Категорично подкрепям исканията на хората за по-строги санкции при пътнотранспортни произшествия, особено в случаи, когато става въпрос за шофьори, които карат в нетрезво състояние или без книжки. Важни са информираността, превенцията и обучението на децата и учениците с правилата на движение по пътищата. Затова ще настоявам през новата учебна година да се търсят повече възможности за работа с младите хора”, заяви по-рано днес кметът Иван Портних. Той допълни, че на 22-ри септември Община Варна ще се включи отново в международната инициатива „Ден без автомобили“. За целта участък от бул. „Княз Борис I” – от Икономическия университет до района на хотел “Черно море”, ще бъде затворен за превозни средства през целия ден.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *