Партньор на Проватон
 Велонадпревара по центъра за “Седмицата на мобилността” във Варна

Велонадпревара по центъра за “Седмицата на мобилността” във Варна

Сподели в

В рамките на седмицата на мобилността, част от варненския бул. „Княз Борис I” ще се превърне в пешеходна зона за ден, на 22-ри септември.

Използването на велосипеди за придвижване в градски условия е основен акцент на започващата днес Европейска седмица на мобилността. В инициативата – „Social Biking challenge”, могат да се включат и всички варненци, които карат велосипед. За целта трябва да си свалят безплатно на смартфон-а приложението BikePrints за проследяване на велосипедисти. Инициативата залага колоездачите да следят пътуванията си и да участват в триседмично състезание в рамките на своя град с всички останали градове в Европа.

Велосипедистите могат да се придвижват сами, по двойки или по групи и да печелят точки въз основа на изминатото разстоянието. В рамките на седмицата на мобилността, част от варненския бул. „Княз Борис I” ще се превърне в пешеходна зона за ден, на 22-ри септември. Тогава, освен Денят на независимостта на България, ще отбележим и международната инициатива Ден без автомобили. Затворена за движение тогава ще е отсечката от Икономическия университет до площад „Севастопол“ във Варна.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *