Партньор на Проватон
 Грижа, любов и отдаденост

Грижа, любов и отдаденост

Сподели в

Истинската любов, дадена свободно и доброволно, онази, която благославя и освобождава. Любов, отворена, спонтанно предложена, силна. Това е романтичната любов. Когато всичко се случва естествено. Без да създаваме идеали и шаблони, в които другият трябва да се вмести.
В началото на една връзка, много правят грешката да създадат у другия образ, който те искат да видят. Изкачват го на пиедестал и го боготворят, но с времето осъзнават, че това е просто човешко същество с минуси и отрицателни качества, които в началото са отказали да приемат. И връзката се превръща в навик, в нужда, в задължение. А любовта къде е? Ангажимент е да обичаме.
Привързаност и очаквания ще възникнат заедно с любовта и ще има моменти, когато любовта ще се смесва с нужда и страх. Трябва да знаете, че всеки път, когато задължавате партньора си да прави нещо или да се държи по определен начин, вие създавате страдание. Никой не иска да бъде контролиран. Напротив – всеки иска да бъде приеман, почитан, уважаван и най-важното обичан.

Romantic Couple Picture in CartoonВръзката не трябва да се основава на привързаност и очаквания. Сигурно ще възникне въпрос: Ако в основите на любовта не е привързаността, какво ни държи заедно? Отговорът е: Грижа, любов и отдаденост. Любов не е да обичаш другия само когато прави, това което искаш, отговаря на нуждите ти или когато изпълни ТВОИТЕ идеи за живота. Вие се ангажирате да го обичате, какъвто е. Понякога ще правят това, което искате, понякога не. Човекът до вас трябва да има свободата да бъде себе си. Това е необяснимият парадокс на любовта. Връзката е най-силна, когато партньорите се чувстват свободни.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *