Партньор на Проватон
 Време е за смяна на работното място

Време е за смяна на работното място

Сподели в

След като човек започне работа има един скрит натиск да обичаш работата си и да бъдеш щастлив с кариерата си. Да, във всяка работа има възходи и падения, дори и в мечтаната, но ако в неделя вечер изпадате в тих ужас, това може да е знак, че работата ви се отразява негативно върху живота ви и трябва да се измъкнете.

Ето кои са предупредителните сигнали, че може и да сте на грешното поприще:

1. Скучно ви е

Източник: Thinkstock/Guliver

Въпреки, че е хубаво да има тихи и спокойни дни в работата ви, ако често ви се случва да дремете през работно време, защото вече се свършили всичките си задачи, значи най-вероятно те не са били предизвикателство за вас.

Скуката на работното място се случва, когато някои задачи са по-досадни от други, но винаги трябва да има част от работата ви, която да вършите с любов  и удоволствие. Ако няма – помислете за промяна.

2. Различен човек сте на работа и у дома

Източник: Thinkstockphotos

Хората, които са щастливи от това, което правят, са склонни да се отпуснат, когато са на работа. Ако установите, че след напускане на работното си място чувствате, че най-сетне можете да бъдете себе си, това може да е знак, че не се чувствате напълно комфортно в професията си.

3. Не обичате да говорите за работа

Предпочитате ли да попитате другите как върви в тяхната работа, отколкото да говорите за своята? Ако питате приятелите си например за столовете в техните офиси, за кафето, което пият на работа, значи просто признавате, че във вашата работа нещата не вървят много добре в момента. Хората, които са доволни и щастливи в работата си обичат да говорят за нея, защото са ентусиазирани от това, което правят и хвалят компанията в която работят.

10 неща, които силните хора не правят

Как да овладеем гнева си?

4. Напускате работното си място веднага, след като свърши работното време

Източник: Thinkstock/Guliver

Въпреки, че е важно да има баланс между работата и личния живот, ако сте от хората, които нямат търпение да стане 17.30 ч., за да си тръгнат от офиса, може би трябва да потърсите ново работно място, на което ще останете 20-30 минути след работа, за да довършите нещо, без дори да усетите.

Хората, които не се чувстват добре в работата си са по-малко склонни да отделят от личното си време за да допринесат с нещо за екипната работа или за участие в тиймбилдинг например. Те не биха прекарали и минута повече в офиса от официално обявеното работно време.

5. Завиждате на работата на другите

Ако харесвате работата на другите хора и то не заради по-добра заплата или финансови бонуси, това означава, че не сте точно там, където бихте искали да бъдете. Ако чувствате ревност към хората, които работят на място, което смятате за по-добро, независимо дали става дума за по-голяма компания, по-добро работно време или пък по-хубав офис, това е сигурен знак да потърсите нова работа.

6. Утре сте на работа и това ви ужасява

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако в неделя чувствате не просто тъга по отминалия уикенд, а тих ужас от факта, че утре сте на работа, това е сигурен знак, че работата ви ви прави нещастни.

Никоя работа не си струва да рискувате здравето или щастието си, защото ако чувствате, че това се случва, значи нещо не е наред. Ако работите с поглед устремен само към почивните дни, нещо трябва да се промени. Ако мисълта за понеделник сутрин ви тормози през уикенда, проблемът е сериозен и трябва да потърсите друга работа.

източник: vesti.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *