Партньор на Проватон
 Просто не сме на една вълна

Просто не сме на една вълна

Сподели в

Не всички връзки са дългосрочни, всъщност някои диро никога не са започвали. Доста е неприятен момента, когато трябва да прекратиш връзката си с някого. Още по-кофти е, когато дори такава няма, но все пак трябва да я прекратиш…или там каквото е имало.

Такива връзки, които никога не са започвали, могат да бъдат доста сложни. Може би всичко е умишлено, може би просто не им е дошло времето, може би някой се страхува от близост, при всички случаи се случва често каквото и да има, да бъде прекратено още преди да е започнало.

Резултат с изображение за couple talking sad
Всъщност не винаги и двамата партньори са на едно мнение. Докато единият смята, че тази връзка не е връзка, то другият може да си мисли, че е намерил човекът за себе си. Ето какво трябва да се направи в такива случаи:

Уточняване на очакванията
Добре е да уточните какви са плановете и очакванията ви занапред. Другият трябва да знае, защо не желаете да продължите по начина, по който се движите в момента. Добре е да бъдете честни, тъй като често се случва да не сте на една и съща вълна в другия и може да се окаже, че сте му загубили времето.
Ако не възнамерявате да се задълбочавате в тази връзка, а виждате, че другия влага прекалено много, по-добре се постарайте да уточните, че взаимоотношенията между вас няма проработят по начина, по който тя/той ги вижда.

Резултат с изображение за difficult conversation couple
Бъдете откровени за чувствата си
Разбираемо е, че не искате да предизвиквате конфликт, особено, ако смятате да запазите добрия тон на взаимоотношения, било то с приятел, колега или съсед, не бихте искали да навредите на чувствата на никого. Именно това обаче е голяма причина да отрежете нещата в зародиш, преди някой да се окаже наранен.
Ако не проведете откровен разговор за чувствата си, в който да прекратите “връзката”, другото лице може да бъде наранено и объркано, което вероятно не е това, което искате да постигнете.

Дължите обяснение
Независимо каква близост сте имали с някогао – емоционална или физическа, ако знаете, че това лице е заинтересовано от вас, вероятно сте му изпратили някакви сигнали, които са го подвели, че сте на една вълна. Това автоматично ви подвежда под отговорност да обясните защо искате да прекратите започващите ви отношение и да не искате те да продължават.

Трябва да знаете, че достойните хора с чувство за отговорност предприемат всички тези три действия с човекът, който се е “увлякал” по тях. Само страхливците “бягат” без обяснение и понякога оставят след себе си опустошителна болка, омраза и разочарование.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *