Партньор на Проватон
 Възможно ли е да останем позитивни сред негативни хора?

Възможно ли е да останем позитивни сред негативни хора?

Сподели в

Безспорно позитивната нагласа и настроение, подобряват вашите взаимоотношения, успехи и дори здравно състояние. Все повече изследвания доказват, че отрицателните емоции са свързани с множество физически състояние, като хипертония, спад на имунната система, сърдечно-съдови заболявания, хрансмилателни нарушение и инфeкции.
Добре, приели сме позитивизма, денят е прекрасен, вдишваме аромата на щастието и Бум, появява се някой, който всячески се опитва да съсипе настроението ни – оплаквайки се, критикувайки, хленчейки и т.н.
Въпросът е как да запазим позитивното в себе си, докато около нас кръжи негативно?

Резултат с изображение за positive negative peopleТова, което виждаме дава някакво отражение на това, което е вътре в нас. Истината е, че в света има негативни хора, които имайки възможност да навредят на друг, ще се възползват от нея. Но преди да се захванете за това е добре да проверите колко от отрицателните ви реакции към негативното идва от вътрешните ви проблеми.
Първото, което трябва да направите е да проследите нишката на дразнителите, онова което ви кара да се чувствате зле по един или друг начин. Това може да бъде човек – който е много успешен или някой, който не млъква; може да е тема, свързана с външия ви вид или нещо засягащо страната, в която живеете(например); дори определен тон на глас, може да бъде дразнител. Обънете внимание на това, което задейства у вас раздразнение и пречи на благополучието ви.

Трябва да знаете и да помните едно – Никой не може да ви накара да се чувствате зле без ваше разрешение!!! Ако решите да останете положителни, можете да го направите.

Резултат с изображение за positive peopleКогато общувате с негативни хора, с отрицателна нагласа, опитайте се да останете фокусирани върху себе си. Ако насочите цялото си внимание към отрицателния човек, ще бъде доста по-вероятно да бъдете засмукани от “водовъртежа” на отрицателността му. Обърнете внимание на това, което можете да направите, за да запазите положителната си нагласа. В крайна сметка не можете да промените другите, отговаряте за себе си.
Друго, което можете да направите е да дадете пауза. Т.е. отделете се за няколко минути, подишайте чист въздух и се отърсете от негативното, което ви напряга в дадена ситуация.
Много често, причина за дискомфорт у нас е това, че се притесняваме какво може да си мисли негативния човек за нас. Ако вашият приоритет е да поддържате собственото си щастие, несе притеснявайте за това.  Няма да можете да промените отношението им, така че не губте енергията си, опитвайки се.

Вместо това се фокусирайте върху мненията и идеите на положителни хора. Такива, каквито искате да имате в живота си.
Ако сте ангажирани с темите, които ви интересуват, е малко вероятно да имате време да обърнете внимание на негативните хора около вас.
Избягвайте да клюкарствате за другите. Това е един от начините, по които негативния човек ще се опита да ви ангажира – като говорите лошо за другите. Опитвайте се да пренасочвате разговора. Aко все пак опитите ви са неуспешни, просто заявете, че темата не ви е приятна.

 

Вие избирате – позитивно или негативно!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *