Партньор на Проватон
 Любими и много лесни упражнения за гръб

Любими и много лесни упражнения за гръб

Сподели в
Гърбът е една от най-трудните части на тялото, когато става въпрос за тренировките…веднага след краката.

Гърбът и раменете са една от най-големите области на горната част на тялото и са от съществено значение. Упражненията за заздравяване на гърба помагат да подобрим стойката си и дори да се отървен от болки в кръста, гърба и врата. Работното място на повечето от нас, дава абсолютните условия за прегърбване и изместване на раменете напред.
Добре е при всяка тренировка, независимо дали е ден за дупе, ръце, крака, да правим по едно или две от следните упражнения. А ако имате желание, може да си отделите ден, специално за тренировка на гърба и раменете. Все пак са само 7 упражнения, но гарантирано с голям ефект, особено ако направите два кръга.
1. Лицеви упори със задържане

Свързано изображениеВсички знаят как се прави лицева упора. В случая, когато гърдите стигнат до долу, задръжте 30 секунди и върнете в стартова позиция.
2. Екстензии

Резултат с изображение за Back Extension ExercisesЛегнете по корем с изпънати крака и ръце над главата. Започнете да надигате бавно ръцете и краката, като стягате кръста. Вдигнете ги толкова, колкото можете и задръжте 5 секунди.
3. Набирания

Резултат с изображение за pull upЕдно от най-добрите упражнения за гръб и ръце. Винаги е трудно в началото, но с практика се получава.
4. Упражнение с гирички

Резултат с изображение за bent over rowУпражнението се изпълнява в леко приклекнало положение, прав гръб приведен напред. Главата трябва да е изправена, погледът напред.
5. T-Raise

Резултат с изображение за T raiseПозата е същата, като 4. само че този път ръцете се вдигат в страни, така че торса да образува буквата Т.
6. Плуване

Свързано изображение…или по-скоро плуване на сухо. Легнете по корем, с изпънати крака и ръце и започнете да редувате противоположен крак с ръка – нагоре и надолу.
7. Мъртва тяга

Резултат с изображение за deadlift exercise
Едно от основните упражнения, които изграждат мускулната маса на гърба.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *