Партньор на Проватон
 Рутината в брака – може ли да се избегне

Рутината в брака – може ли да се избегне

Сподели в

В началото на една връзка винаги всичко е красиво, страстно, емоционално, всекидневно се преоткриваме и разбираме нещо ново за половинката си. Изживяваме хубави моменти, сключваме брак и тогава всичко е толкова розово, надяваме се, че това ще продължи вечно. След това идват децата, най-радостния момент за едно семейство. А после… ставаме, чистим, готвим, работим, възпитаваме малките, спим…, и така всеки ден. Всичко се превръща в задължение и щастливите, свободни мигове остават назад. Намираме все по-малко време, което да прекараме с любимия. Всичко се превръща в рутина, а рутината може да разбие и най-голямата любов и най-здравото семейство. Ролята на съпруга, майка, домакиня, започва да носи само несигурност и тревога, което води до спречквания и скандали, превръщаме се в съквартиранти, всеки с различни интереси и занимания.

Възможно ли е да се избегне рутината в брака и да останете загадъчни един за друг?

Разбира се, че да, но за тази цел трябва да премахнете някои основни „убийци“ на брака. Например скуката. Намерете общи теми за разговор, излизайте с приятели, обединете идеите си и си намерете места, където се чувствате добре заедно. Бъдете туристи, изследователи, спортисти, определяйте си дни от седмицата, в които да правите някой неща заедно. Другото важно нещо за успешен брак е равноправието – разпределяйте ангажиментите и отговорностите за дома, за финансите, за възпитанието на децата. Така ще си бъдете полезни един на друг, а и няма да ви е скучно. Научете се да си споделяте и да изразявате чувствата си. Разговорите ще помогнат за постигане на здрава връзка и пълноценно съжителство. Ако криете емоциите си от половинката, това ще ви направи агресивни, конфликтни, и дори понякога стеснителни. Никога не критикувайте директно партньора си. Намерете начин тактично да покажете грешките му, като все пак настоявате да обърне внимание на тях. И, когато постигне резултати, го поощрявайте.

Щастлив, семеен живот Винаги бъдете зад гърба му и не натяквайте. Изслушвайте се и покажете разбиране. Показването на доверие и съпричастност е един от най-важните компоненти за щастливо семейство. Не забравяйте и физическата близост. Целувката, прегръдката, секса, всичко това скрепява брака. А и нали не искате половинката ви да получи тези неща от друг човек. Правете неща, които ще премахнат скуката и ще забранят на рутината да намери място във вашия семеен живот.

От време на време взимайте глътка свеж въздух, за да не си омръзнете прекалено бързо. Това ще освежи отношенията ви. Проявете творчество и въображение как да прекарвате и времето си поотделно.

източник: spisanievip.com

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *