Партньор на Проватон
 Капсула на времето с ученически есета става част от библиотечния фонд във Варна

Капсула на времето с ученически есета става част от библиотечния фонд във Варна

Сподели в

Десет детски есета, отличени на международния фестивал “Варна Лит”, ще влязат във фонда на регионалната библиотека “Пенчо Славейков”.  Десет ученически есета, отличени в международния литературен фестивал „Варна Лит“, ще станат част от фонда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“.

Творбите са на тема „Писмо до мен след 10 години“ и предават вижданията и мечтите на малките творци за живота и заобикалящия ги свят.

Есетата са събрани в специално изработена кутия, своеобразна капсула на времето за ученическите мечти, прогнози, планове, тревоги и очаквания за живота след десетилетие. Тя щу бъде официално дарена на библиотеката в присъствието на наградените автори, техните учители и родители. На срещата в четвъртък от 11 ч. някои от авторите ще припомнят и кратки откъси от своите есета.

В конкурса „Писмо до мен след 10 години“ се включиха близо 100 ученици на различна възраст от много варненски училища. Есетата им бяха прочетени от творците-участници във фестивала – Захари Карабашлиев и Теодора Димова, Иво Иванов, Юлия Спиридонова, Алек Попов, Весела Фламбурари, Нуша Роянова, Георги Тошев, Светослав Иванов и Дамян Дамянов, на официална церемония в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

Второто издание на Международен литературен фестивал „Варна Лит 2018“ с тема „Разказвачът в мен“ се проведе от 30 май до 2 юни във Варна.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *