Партньор на Проватон
 Изпразват шадравана на площад „Независимост“ във Варна

Изпразват шадравана на площад „Независимост“ във Варна

Сподели в

Изпразват коритото на шадравана на площад „Независимост“ във Варна.

Цяло лято истинската красота на съоръжението не можа да се види от жителите и гостите на града. Пеещият фонтан с най-високата струя у нас беше открит преди 3 години. 40-метровият воден стълб, изстрелван от шадравана, предизвикваше истинско възхищение у наблюдаващите атракцията.

Този сезон обаче нито посетителите на морската столица, нито живущите в града успяха да се насладят на съоръжението. Пускането му закъсня значително в сравнение с предходни години. След това така и не заработи в пълния си капацитет. В повечето дни нямаше синхрон между струите, а водният стълб не бе изстрелван. Рядкост бе да прозвучи музика. За сметка на това често фонтанът оставаше спрян. Заради жегата и застоят на водата коритото започна да зеленясва. Мястото стана любимо за разхлаждаща баня на гларусите и гълъбите в района, което допринесе за натрупването на още повече мръсотия.

Преди дни от Общината обясниха пред Бтв проблемите на съоръжението със сложността на система, която го обслужва. Има над 50 помпи, 300 дюзи, 400 прожектора, 30 км кабели.

Фирмата, поддържаща шадравана, посочи пред медията, че тепърва предстои изпразване на коритото, поредица от тестове и едва след това, предприемане на действия по отстраняване на евентуални неизправности.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *