Партньор на Проватон
 Жените не си падат по ПРЕКАЛЕНО умни и добри мъже

Жените не си падат по ПРЕКАЛЕНО умни и добри мъже

Сподели в

Която и жена да попиташ, ще ти отговори, че мъжът, който търси, трябва да бъде умен, добър, разбиращ, обичащ, грижовен. Психологическо проучване обаче установява, че много жени избягват да се срещат с мъже, които са прекалено добри и сговорчиви или пък прекалено умни. Изглежда, че жените имат “таван” за тези мъжки качества.
Излседването е публикувано в британски вестник и е следното: 214 австралийски студенти, 70% от които жени на средна възраст около 19 години. На участниците е зададен въпросът “Какъв партньор искаш?”. Конкретно са попитани за четири основни фактора – добър външен вид, интелигентност, доброта и сговорчивост.
Участниците са попитани колко привлечени биха били от човек, който е по-любезен от 1% от населението. След това от 10%,25%,50%,75%,90% и 99% от населението. За всеки процент са дали оценка по шестобалната система от “изключително неприятно” до “изключително привлекателно”.
Разбира се, анализите установяват, че всички четири качества са предпочитани. Колкото повече присъства качеството, толкова по-привлекателен е човекът притежаващ го.
Това обаче не се отнася за жените. Ставайки въпрос за интелигентност и сговорчивост, жените имат своя праг. Т.е. за една жена партньорът би бил по-привлекателен, ако беше по-интелигентен от 90% от населението. Привлекателността обаче намалява, ако човекът е по-интелигентен от 99% от населението.
Оказва се, че прекаленото добро, може да се превърне в лошо, за жените.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *