Партньор на Проватон
 Във Варна издават безплатни карти за градски транспорт на деца до 7 години

Във Варна издават безплатни карти за градски транспорт на деца до 7 години

Сподели в

Родителите, които се возят с децата си трябва задължително да представят превозен документ, напомнят от “Градски транспорт”

Всички пътници в обществения градски транспорт, които са с деца до 7 годишна възраст, са задължени да представят превозен документ на децата, съгласно Наредба № 2, припомнят от фирма „Градски транспорт“.

Картите са безплатни, поименни и са без снимка. Те се издават целогодишно срещу представено копие от акт за раждане и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващи възрастта на детето и постоянния адрес.

Срокът им на валидност и една година от датата на издаването, а когато детето навършва 7 години през този период – до датата на навършване на годините. Загубена или унищожена карта може да се замени еднократно с дубликат.

„Градски транспорт“ води специален регистър за издадените абонаментни карти. Целта на този документ е застраховката на пътника, посочват от дружеството. Картите могат да бъдат заявени на гише в Билетен център, и в административната сграда на “Градски транспорт” ЕАД.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *