Партньор на Проватон
 Семеен фестивал „Усмихни се“ отново на 15-ти и 16-ти септември във Варна

Семеен фестивал „Усмихни се“ отново на 15-ти и 16-ти септември във Варна

Сподели в

Кулинарни работилници за деца, Fit Mama тренировки за майки, барбекю, открита сцена и музейна експозиция са само малка част от програмата, предвидена на четвъртото издание на семейния фестивал „Усмихни се“, който се провежда в градината на “Карин дом”.

Идеята зад фестивала “Усмихни се” е набирането на средства за работата на “Карин дом” и по-специално, на тяхната група „Усмивка“ за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа. Датите тази година са 15-ти и 16-ти септември, мястото е слънчевата градина на “Карин дом” в Морската градина, а програмата отново ще предложи на посетителите забавления за цялото семейство.

Фермерски пазар с локални производители, занаятчии от близко и далеч, които ще предложат своите ръчноизработени творения, Улица на готвачите и Fit Mama тренировка за майки с колички са само част от местата, където майките ще могат да разпуснат. Междувременно за татковците е обособена традиционната барбекю зона, а за децата са предвидени много забавления. кулинарна и лего работилничка, четена на приказки, батут и още и още. Традиционно на зелената морава ще бъде сложена и сцена, където живата музика няма да спира през целия ден.

Една от интересните инициативи ще бъде “Къщата с печките” – практически обучения по кулинария за малки и големи.

Достъпен за песещения ще е и музеят на “Карин дом” – „Посланици на доброто“, който разкрива историята на благотворителността и филантропията в България, показвайки примерите за добротворци през вековете. Всички гости ще могат да се включат и в благотворитела томбола с много награди.

За младите родители с деца от 0 до 3 г. екипът на “Карин дом” от специалисти по ранно детско развитие ще представи програма “Ранна интервенция”. Родителите, които имат притеснения относно развитието на своето малко дете, могат да се консултират със специалистите в събота от 11ч. до 12ч.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време ни призове да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства.

“Да помагаме докато се забавляваме заедно” – това е посланието на фестивал “Усмихни се”. “Карин дом” е център за терапия на деца със специални нужди, създаден от видния дипломат и филантроп Иван Станчов с мисията това да се превърне в едно от най-съвременните места, където тези семейства да получават адекватна помощ и подкрепа. Миналогодишното издание на фестивала успя да събере 39 428 лв., генерирани от посетители, участници и дарители, които благодарение на своя малък или по-голям принос спомогнаха запазването на група „Усмивка“. Така това се првръща в едно от най-значимите благотворителни събития в България, обединявайки варненци около каузата на “Карин дом”.

Благотворителният вход за събитието е 2лв. За деца до 12г вход свободен.

Повече информация за събитието в сайта на “Карин дом”, както и във Facebook.

 

морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *