Партньор на Проватон
 Първото впечатление, което мъжете и жените намират за най-привлекателно

Първото впечатление, което мъжете и жените намират за най-привлекателно

Сподели в

Жените намират мрачните и надути мъже за по-привлекателни от веселяците, установява проучване. Оказва се, че когато се усмихват по-малко, мъжете изглеждат по-мъжествени.

Резултатите показват точно обратното за жените.

Изследването открива, че двата пола реагират много различно на проявите на емоции, включително усмивките.

Жените предпочитат мъжете, които изглеждат мрачни и засрамени, или горди и силни. Като най-малко привлекателни класират усмихнатите мъже.

Мъжете, от друга страна, посочвали усмихнатите жени като най-привлекателни. Мъжете били най-малко привлечени от жени, които изглеждат горди и самоуверени.

„Важно е да се има предвид, че проучване изследва първите впечатления на сексуално привличане към снимки на хора от противоположния пол. Не сме питали участниците дали смятат, че хората на снимките им изглеждат подходящи за връзка или брак – искахме да проучим инстинктивните им реакции на плътско, сексуално привличане.“

Усмивката често се свързва с липса на доминантност. Смята се, че щастливото лице изглежда по-женствено.

Ето какво казва водещият автор на изследването, проф. Джесика Трейси:

„Като цяло, резултатите очевидно изразяват някои много традиционни норми на половете и културни ценности, които са се появили, развили и са се утвърдили през миналите векове, поне в западните култури.

Те включват норми и ценности, които много хора биха сметнали за старомодни, и може би сме се надявали да сме преминали отвъд тях.“

Източник: PsyBlog / obekti.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *