Партньор на Проватон
 Тренировка за щастие

S

Тренировка за щастие

Сподели в

Щастието не е даденост, нито константна величина. Но е нещо, за което постоянно мечтае, към което се стремим и което си пожелаваме на всеки рожден ден. Но само с пожелания и надежди не става, трябват и действия. Ето какви.

Любезност

Да бъдем усмихнати и добронамерени към всичко и всички си е мисия почти невъзможна. Но не ни пречи да опитаме. Всяко малко действие, като да поздравим човека в асансьора, помогнем на майка с количка или да пожелаем лек ден на продавачката в магазина ще ни накара да се чувстваме по-добре.

Благодарност

Най-важното е да я изразяваме. Да не пропускаме да благодарим на всеки, който го е заслужил. Освен това е добре всеки ден да си записваме за какво сме благодарни.

И трябва да започнем с на пръв поглед малките неща, които всъщност са с голямо значение. Например, че сме здрави. Този смисъл безспорно ще ни зареди с оптимизъм.

Преживявания

Именно в тях трябва да влагаме парите си, а не във вещи. Спортни събития, концерти, пътувания, семейни събирания. Спомените от тях ще траят много по-дълго от новото яке или поредния чифт обувки.

А ако инвестираме във вещи, нека да са такива, които отново свързваме с преживявания. Музикален инструмент или фотоапарат например.

Социални мрежи

Там със сигурност няма да намерим щастието. Най-малкото защото ни залива чуждото щастие. И това ни кара да се замислим дали животът ни е наистина толкова щастлив, колкото си мислим. Е, може да не сме били на Малдивите, но имаме страхотно семейство. А не е ли това по-важното?

Времето

Само когато осъзнаем, че времето е по-ценно от парите, можем да се почувстваме щастливи. Някой от най-щастливите моменти в живота нямат нищо общо с това колко сме богати. А и богатството невинаги върви ръка за ръка с щастието.

Да се изгубим

Не, не е задължително да е в буквалния смисъл. Но и това би помогнало, ако става въпрос за дълга разходка сред природата, без координати и крайна точка. Трябва да имаме поне едно занимание, с което да се абстрахираме от всичко друго и да бъдем сами със себе си.

Тренировките

Когато спортуваме, се чувстваме добре. В тялото ни се отделя ендорфин, който ни кара да се чувстваме истински щастливи. Дори половинчасова разходка върши работа.

Провалите

Те са неизбежни, но не е задължително да бъдат с отрицателен знак. В настоящият момент може да ни изглеждат като падение, но в последствие да оценим високо урока, който са ни дали.

Цветя

И да няма кой да ни ги подари, трябва сами да си ги купим. Според учени от Харвард, свежите цветя у дома редуцират стреса и негативните емоции.

Слънчева светлина

Тя зарежда и тялото и ума. Неслучайно се чувстваме много по-щастливи през летните месеци. Дори навън да не е много топло, не бива да се лишаваме от разходките на открито нито за ден.

Музика

Не само да слушаме любимите си парчета, но и да си припяваме. според учени от Университета в Манчестър, по този начин се активира част от мозъка, която регистрира удоволствие. затова, трябва да използваме всеки удобен момент – под душа и не само, пише CNN.

Храната

Да, и тя оказва влияние на щастието. Зеленолистните зеленчуци, като спанака, подпомагат производството на ендорфин в мозъка. Гъбите са с високо съдържание на витамин D, който веднага ни кара да се чувстваме по-добре.

За шоколадът е ясно – носи наслада и щастие. Куркумата е естествен антидепресант, а зеленият чай намалява нивата на стреса.

 

източник: lifestyle.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *