Партньор на Проватон
 Портних: Най-дългата вечеря в Аспарухово се превръща в традиция, която заедно можем да надграждаме

Портних: Най-дългата вечеря в Аспарухово се превръща в традиция, която заедно можем да надграждаме

Сподели в

Идеята е да бъде стимулирано общуването между хората на живо, без интернет и мобилни телефони, обясниха организаторите (снимки)

Инициативата „Най-дългата вечеря на плажа“, която се провежда за четвърти път, събра в навечерието на Съединението стотици варненци в Аспарухово, които се наслаждаваха на морето и на спокойните разговори с приятели. Организатор на събитието е сдружение „Живей активно“, с подкрепата на община Варна. Идеята е да бъде стимулирано общуването между хората на живо, без интернет и мобилни телефони, обясниха организаторите, които благодариха на всички вечерящи на плажа за активното участие, въпреки променливото време. За доброто настроение бе предвидена богата музикална програма и заря.

„Радвам се, че събитието се превръща в традиция, която заедно можем да надграждаме. Прекрасна е атмосферата и морската панорамна гледка към останалата част на Варна оттук. Вярвам, че усилията, които полагаме за обновяване на градската среда, дават резултати“, каза кметът Иван Портних, който бе гост на събитието. Част от културния календар на района са и набиращите все по-голяма популярност фестивал на хвърчилата, както и международният фестивал за късометражно кино „Карантината“.

През последните две години в южния район на Варна са инвестирани над 65 млн. лева. И в момента в Аспарухово се реализират големи инфраструктурни проекти от инвестиционната програма на община Варна. Преди около месец бе завършен ремонтът на ул. „Първи май“ и на ул. „Мара Тасева“, част от проекта „Интегриран градски транспорт“. Изградени бяха пешеходен надлез, който осигурява безопасно преминаване на хората, ново спортно игрище и детска площадка. В момента продължават ремонтните дейности на бул. „Народни будители“, включително с изграждане на два нови пешеходни подлеза. Предстоят и още мащабни проекти – изграждане на рибарско пристанище в местността Карантината, както и обновяване и разширение на Аспаруховия парк.

 

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *