Партньор на Проватон
 Къщички за книги радват малчуганите в шест здравни заведения във Варна

Къщички за книги радват малчуганите в шест здравни заведения във Варна

Сподели в

На есенното благотворително бягане – “Километри от книги” канят варненци на 29 септември от 10 часа. Инициативата е в подкрепа на поставянето на безплатни библиотеки за малките граждани и гости на Варна и Велико Търново. Записването за бягането започва в 09:30ч. на входа на Морската градина, до Слънчевия часовник.

За спортните ентусиасти е подготвен маршрут от 5км, който да пробягат, а тези, на които сутрешния джогинг не е нещо любимо, могат да подкрепят идеята с книжка и добро настроение. Ако искаш да се включиш в инициативата, можеш да донесеш детска книжка – нова или употребявана, но запазена, или сума по твой избор.

Досега повече от 400 книжки бяха събрани и закупени, като библиотечките вече радват децата в 6 варненски здравни заведения, болници и др. Доброто дело стигна и до ДКЦ 1, В.Търново, където наскоро беше монтирана първата за града къщичка за книги.

Тази есен към инициативата на Fantastic Services Bulgaria се присъединяват и iRun.bg, Nutrio Bar, MultiSport и Sport Vision Bulgaria.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *