Партньор на Проватон
 Обичам краставици!

Обичам краставици!

Сподели в

Та кой не обича краставици? На салата, в сандвич или просто да си гризкаш с малко солчица. Освен за хапване, често се използва краставица в козметиката. Като, че ли обаче хранителната й стойност бива подценявана. Истината е, че съдържанието на вода в краставиците е едно от многото им преимущества.

Краставицата и костите

Високото съдържание на витамин К е от ключово значение за здравето на костите. Една краставица снабдява с над 20% от препоръчителната доза за деня витамин К.

Краставицата и сърдечно-съдовото здраве

Краставиците съдържат антиоксиданти, включително флавоноиди, за които е известно, че предпазват от сърдечни заболявания.

Краставицата и хидратацията

Всички знаем, че количеството вода в краставицата е голямо. И всички знаем, колко важна е водата за организма и цялостната му хидратация.

Краставицата и килограмите

Краставиците са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на течност. Всичко, което е нужно за балансирана диета.

Краставицата и кожата

Виждали сте, а може би дори сте си прилагали на сами себе си, резенчета краставици на очите. Краставиците съдържат естествени химични вещества, които притежават възпалителни свойства. Успокоява кожата и намалява отоците. Именно това е причината краставиците да се използват като вътрешно средство за лечение на акне и на слънчеви изгаряния.

Краставицата и дъхът

Една от най-често срещаните причини за лош дъх е остатъците от храна в устата. Течността в краставиците, както и производството на слюнка, предизвикано от дъвченето, помага да се “измие” устата от мръсните виновници.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *