Партньор на Проватон
 Защо трябва да планираме секса

Защо трябва да планираме секса

Сподели в

Няма как животът ни да не влезе в определена рутина, съобразена с ежедневните ни дейности. Ставаме, оправяме се, закусваме, отиваме на работа, пазаруваме, вечеря и лягаме да спим. А сексът?

Ами, когато остане време. И сили, най-вече. Но това определено не е печелившата стратегия за един пълноценен сексуален живот. Както всичко друго в ежедневието, и интимното общуване има нужда от планиране. Според немски учени, това не го превръща в скучно задължение, а точно обратното.

Резултати от изследване, в което участват близо 1000 двойки, показват, че тези, които контролират напълно живота си, получават по-голямо удоволствие от секса.

Снимка 376709

Източник: iStock

И го правят по-често, защото в графика им винаги има място за него. Най-малкото защото са съвестни и отговорни към половинката си и държат да изпълнят задълженията към нея.

На пръв поглед може да ни звучи странно да определим в кои дни от седмицата ще бъдем интимни с половинката. Най-малкото защото сексът е преживяване, което свързваме с емоции и чувства. А те не са от най-податливите на контрол.

Но има и друга гледна точка, която май ще се окаже печелившата. Да знаем, че довечера ще се развихрим в спалнята, може да бъде достатъчен стимул да се представим подобаващо на работното място. А и няма да имаме търпение да се приберем довечера у дома.

Снимка 376708

Източник: iStock

Разбира се, позволени са и отклонения от графика, които ще са още по-сладки, защото ще ги приемаме като прегрешения. А забраненият плод си остава най-сладък.

С разграфяването на сексуалния живот поддържаме неговата честота и си създаваме една сигурност, която ни е необходима в иначе несигурното ежедневие, пише Independent.

източник: marica.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *