Партньор на Проватон
 Облеклото на бизнесдамата (ГАЛЕРИЯ)

Облеклото на бизнесдамата (ГАЛЕРИЯ)

Сподели в

Дамите, които работят в бизнес среда, със сигурност са наясно, че облеклото им е от огромно значение.

В деловия дрескод има няколко изисквания, които трябва да се спазват, особено ако фирмата, в която работите, има конкретни изисквания към облеклото.

Като начало забравете за дълбоките деколтета и късите поли. Мнението, че жената трябва да използва телесните си дадености, за да пробива в бизнеса, е ограничено, сексистко и грозно.

Ако искате вашите бизнес партньори и колеги да ви взимат на сериозно, то по-скоро заложете на стилната и класна визия и на интелектуалните си качества.

Както вече стана ясно, прекалено щедрите деколтета, голият гръб и възкъсите поли е по-добре да ги оставите извън офиса.

Съобразете се с естеството на работата ви и изискванията за облекло в компанията и инвестирайте в създаването на подходящ гардероб.

За строги бизнес срещи задължително се спрете на панталоните с ръб, саката и ризите или на роклите в един цвят и класическа кройка. Обувките трябва да скриват пръстите и да се носят с чорапогащник. Ако сте обули високи чорапи със силиконов ограничител, то се уверете, че лентата на бедрата не се очертава под полата ви.

Ограничения в цветовия подбор няма. Като цяло обаче не е добре да изпадате в крайности и да се покривате от глава до пети в един единствен цвят, особено ако той е черен. Правилото за не повече от три цвята е най-доброто, към което може да се придържате. Ако роклята ви е в черно, то разнообразете с розово фишу и обувки, например.

Чантата и обувките може и да не са в един тон, въпреки че е препоръчително, но ако сложите колан, то задължително трябва да е в сходна цветова схема като обувките.

Никакви презрамки и закопчалки на сутиени не е добре да се виждат през блузата ви. Ако не ви е удобно да носите сутиен през целия ден, се насочете към ластичните спортни бюстиета. Те вършат чудесна работа.

В никакъв случай обаче не си позволявайте гърдите ви да се очертават или прозират под ризата.

Не всеки е свикнал да ходи ежедневно облечен с костюм. Постарайте се всички дрехи, които взимате за работа, да ви бъдат на първо място удобни.

Ризите, които се прибират в пола или панталон, е добре да ги вземете по-дълги или да бъдат риза-боди. Така ще избегнете некомфорта от това всеки път като седнете ризата ви да се надига и да трябва да я прибирате обратно.

Що се отнася до обувките, класиката е висок ток.

Не всяка дама обаче може да си причини това да израе цял ден с такива обувки. Затова при всяка възможност събувайте токчетата и оставяйте краката да почиват, или се спрете на модели с по-нисък или дебел ток, който няма да измори толкова краката ви. Ако сте с автомобил, може да държите в колата си един чифт ниски обувки, за да шофирате по-удобно с тях.

Очаквайте утре съвети относно аксесоарите и подходящия грим за деловата жена.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *